Imre de Jonge schiet ACV langs LTC in beker

VOETBAL - ACV heeft de Asser stadsderby tegen LTC met 3-1 gewonnen. Grote man aan de kant van de hoofdklasser was Imre de Jonge. De 19 jarige aanvaller scoorde alle doelpunten van de thuisploeg.
Al na ruim zeven minuten spelen scoorde De Jonge zijn eerste treffer. De tiener schoot de bal beheerst in de korte hoek. ACV was sterker in de eerste helft, kreeg ook kansen, maar benutte deze kansen in eerste instantie niet.

2-1 ruststand

Een fout van tweede doelman Devon Harmsma bracht LTC naast ACV. De keeper probeerde David Modderman uit te kappen, verspeelde de bal, waarna Roderick Timmer de gelijkmaker in een leeg doel kon binnentikken. Lang kon LTC niet van de 1-1 stand genieten. Amper drie minuten later bepaalde De Jonge, met zijn tweede van de middag, de ruststand op 2-1.
Na rust maakte De Jonge de mooiste treffer van de dag. De aanvaller schoot de bal prachtig in de kruising. LTC probeerde nog wel de stand draaglijker te maken, maar mocht van geluk spreken dat ACV de kansen die het in de omschakeling kreeg, niet wist te benutten.