Olhaco uitgeschakeld in beker

VOLLEYBAL – Het is Olhaco niet gelukt om zich te plaatsen voor de achtste finale van het bekertoernooi. In een poule met DIO/Bedum, Veracles en Donitas moest Olhaco als eerste zien te eindigen om zich te plaatsen, maar DIO/Bedum won in Hoogeveen alle wedstrijden en werd daardoor groepswinnaar.
Olhaco wist te winnen van Veracles, maar verloor van DIO/Bedum en Donitas. Daardor eindigden de Hoogeveners met twee punten op de derde plek. DIO werd groepswinnaar met zes punten, Donitas eindigde op de tweede plek met vier punten en Veracles einidgde als laatste met nul punten.

Olhaco – DIO/Bedum 0-2 (23-25, 22-25)

Olhaco mocht het in diens eerste bekerpartij gelijk opnemen tegen DIO/Bedum, de nummer zes van de Topdivisie. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar tegen het einde van de eerste set wist DIO een marge van twee punten te creëren. Die voorsprong gaf DIO niet meer uit handen: 23-25. In de tweede set voltrok zich hetzelfde scenario. Olhaco was gewaagd aan Bedum, nam af en toe zelfs een voorsprong, maar gaf de wedstrijd toch uit handen in het slot van de wedstrijd door persoonlijke fouten: 22-25.

Olhaco – Veracles 2-0 (25-21, 25-16)

De ploeg van trainer Dennis Luider kon zich in de tweede wedstrijd revancheren tegen de studenten van Veracles. De Groningers spelen in de Tweede Divisie, maar verkochten hun huid duur. Veracles bleef lang in de buurt van Olhaco. De eerste set leek gemakkelijk naar de ploeg uit Hoogeveen te gaan, zeker nadat het met 17-11 voorkwam, maar de Groningers kwamen terug tot 19-17. Uiteindelijk speelde Olhaco de eerste set professioneel uit en won met 25-21. In de tweede set kwam Veracles zelf op voorsprong: 3-6, maar de ploeg van Dennis Luider stelde daarna orde op zaken. Vooral het verdedigende blok van Rick Seubers en Gert-jan Bril was goed in vorm. Uiteindelijk won het die tweede set met 25-16.

Donitas-Olhaco 2-1 (25-21, 21-25, 15-13)

De studenten van Donitas waren gelijk goed bij de les, en kwamen snel op een 4-0 voorsprong. Olhaco was op tijd wakker, maar wist in de eerste set niet te dicteren. Donitas bleef steeds een marge van een a twee punten behouden. In de slotfase waren Rick Seubers (Smash in net) en Paul Dierdorp (opslag in net) erg slordig en mede daardoor won Donitas de eerste set met 25-21. In de tweede waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. Olhaco speelde nu zorgvuldiger, en kwamen, onder meer door een prachtig block van Maarten Bisschop op 14-16. Uiteindelijk won de ploeg uit Hoogeveen met 21-25 de tweede set. In de derde set nam Donitas het initiatief en gaf dat niet meer uit handen: 15-13.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.