DZOH krijgt lesje in effectiviteit van Nieuw-Buinen

VOETBAL - Nieuw-Buinen heeft op bezoek bij DZOH een eenvoudige bekerzege geboekt. De wedstrijd, die in het teken stond van de officiële ingebruikname van de lichtinstallatie, eindigde in 0-5. De gasten sprongen beter met de kansen om dan de thuisclub.
Bekijk ook:
De beste kansen in de beginfase van de wedstrijd waren voor de thuisploeg, maar spits Marwin van der Meer sprong slordig met de kansen om. Na 27 minuten voetbal gaf Roy Hooiveld het goede voorbeeld door de eerste echte kans van Nieuw-Buiten onberispelijk binnen te schieten: 0-1. De ploeg van Martin Drent was van slag en zag Arnoud Bentum en Koen Hateboer nog voor rust de 0-3 op het scorebord brengen.

Zwakke tweede helft DZOH

Ook in de tweede helft was voor DZOH het gemis van routiniers Berry Hoogeveen en Roy Stroeve groot. Hoogeveen is bijna hersteld van een hamstringblessure, terwijl Stroeve deze week te maken kreeg met een ontstoken blinde darm. Hij is inmiddels geopereerd en drie tot acht weken uitgeschakeld. De gasten kregen teveel ruimte en Bentum bracht met zijn tweede treffer van de avond de stand op 0-4. DZOH speelde een zwakke tweede helft en Hateboer bepaalde uiteindelijk de eindstand op 0-5.