Alcides op tijd wakker, MSC verslaat Urk 2, FC Meppel stunt bijna

Alcides maakt achterstand goed (archieffoto RTV Drenthe)
VOETBAL - 0-2. Dat was de ruststand bij het bekerduel tussen eersteklasser Alcides en derdeklasser DESZ. Door een goede tweede helft wisten de Meppelers het duel toch in hun voordeel te beslissen. De 3-2 van Roy Visscher viel in blessuretijd. De Meppeler hoofdklasser MSC was met 1-3 te sterk voor de reserves van Urk.
De derde Meppeler club, FC Meppel, zorgde bijna voor een stunt. De zaterdagtweedeklasser kwam tegen hoofdklasser Flevo Boys knap terug van 0-1 achterstand, maar verloor uiteindelijk met 1-2.

Alcides - DESZ

Voor rust was DESZ de betere ploeg en het was dan ook verdiend dat de gasten tweemaal tot scoren kwamen. Tom Kisjes schoot na een corner van Karlo Naberman de 0-1 binnen en uit een counter zorgde Cor Koning voor de 0-2.
Na de hervatting duurde het lang voordat de thuisploeg, die met acht jongens uit eigen jeugd speelde, de koploper van de derde klasse D echt pijn kon doen. Een kwartier voor tijd maakte Ryan Luyckx met een kopbal de 1-2. Tien minuten later zorgde invaller Joren Kamerling met een lob voor de gelijkmaker. Alcides zette aan en en het was Roy Visscher die de bevrijdende 3-2 binnenknalde.

Urk 2 - MSC

MSC plaatste zich met minder moeite voor de volgende ronde. Danny Bijlsma zorgde voor 0-1, waarna Urk de stand gelijktrok. Na rust was het krachtsverschil groter en dat leidde tot twee goals van de Meppeler gasten. Jos Fidom maakte de 1-2, waarna Danny Bijlsma met zijn tweede treffer van de dag het duel op slot gooide: 1-3.

FC Meppel - Flevo Boys

Voor FC Meppel eindigde vandaag, zoals verwacht, het bekertoernooi. Op eigen veld werd verloren van hoofdklasser Flevo Boys. Maar het was zeker geen gemakkelijke zege voor de club uit Emmeloord. Na 20 minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong via William de Boer, uit een vrije bal die van richting werd veranderd.
Nadat er grote kansen op 0-2 werden gemist sloeg FC Meppel kort na rust toe. Emiel Kwant schoot Meppel naar 1-1. Kort na de gelijkmaker moest Flevo Boys verder met tien man. De maker van de eerste goal, William de Boer, kreeg rood. Timon Rorije knalde, ondanks een numerieke minderheid, zijn ploeg naar 1-2. FC Meppel drong aan en kreeg kansen, maar een verdiende tweede treffer bleef uit.