Jan Dekker ziet kansen op WK darts slinken

Jan Dekker heeft nog maar een kleine kans op het WK
Jan Dekker heeft nog maar een kleine kans op het WK
DARTS - Jan Dekker uit Emmen is er dit jaar zo goed als zeker niet bij op het WK darts, dat in december in Londen wordt gespeeld. In Barnsley kwam Dekker in de beslissende partij tegen Christian Kist één leg tekort voor de zege.
Dekker heeft een teleurstellend tweede PDC-jaar achter de rug. In Barnsley had Dekker twee dagen om zijn seizoen nog enigszins glans te geven. Vrijdag verloor de Emmenaar al in de eerste ronde. Zaterdag ging het een stuk beter en behaalde Dekker de laatste zestien.
Daarin verloor Dekker met 6-5 van Kist en liep hierdoor 750 pond aan extra prijzengeld mis. Hierna had hij nog één wedstrijd moeten winnen voor een WK-plek.
Dekker heeft nog één kans om zich te plaatsen. Er is nog een WK kwalificatie voor West Europa. Daarin spelen honderden darters uit onder meer Nederland en België voor één plaats op het PDC World Darts Championship in Londen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.