Sudosa-Desto ook in beker onderuit tegen Veracles

VOLLEYBAL - Weer leek Sudosa-Desto een overwinning te boeken op Veracles en weer lieten de Assenaren de zege uit hun handen glippen. In de tweede ronde van het bekertoernooi wonnen de studentes uit Groningen met 2-3: (20-25, 25-18, 25-23, 27-29, 14-16).
Eerste set: 20-25

De ploeg van coach Erwin Sikkema begon voortvarend aan het duel. Al snel werd er een voorsprong van 6-2 genomen, maar dit goede begin konden de Assenaren niet volhouden. Kleine foutjes en onzorgvuldigheden slopen in het spel van Sudosa-Desto en daar profiteerden de studentes van Veracles optimaal van. Uiteindelijk wonnen de Groningers de eerste set vrij eenvoudig met 20-25.
Tweede set: 25-18
Twee weken geleden liet Sudosa-Desto in de competitiewedstrijd tegen Veracles de winst uit hun vingers glippen, nadat het met 2-0 voorkwam en met 2-3 verloor. Nu was het begin voor Veracles, maar in de tweede set kwamen de Assenaren steeds beter in hun ritme. Vooral Anke van Oostrom en Misha Woltjer waren in vorm met enkele mooie blocks. Veracles kon het tempo niet bijbenen en Sudosa kwam op een 17-10 voorsprong. Het leek de tweede set ook makkelijk te winnen, maar op 24-14 stokte de machine eventjes. Een netfout van Veracles zorgde ervoor dat Sudosa de set pakte met 25-18.
Derde set: 25-23
In de derde set waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. Sudosa nam in het begin een voorsprong, leek ook gemakkelijk die derde set binnen te slepen, maar Veracles kwam van een 22-18 achterstand terug tot 22-22. Grote vrouw bij de Assenaren was Cindy Zandstra met enkele prachtige smashes. Zij besliste op 24-23 ook de set met een prachtig punt.
Vierde set: 27-29
Nadat Sudosa met 8-12 achter kwam, leken de Assenaren het licht te hebben gevonden. Het team van Erwin Sikkema was scherp en kwam via enkele fraaie punten op 24-22. Sudosa kon de druk niet aan en kon de wedstrijd niet uitserveren. Vier matchpoints waren niet aan de Drentse volleybaldames besteed. Veracles wist op 27-28 de set wel te beslissen.
Vijfde set: 14-16
Uiteindelijk was de conclusie dezelfde als twee weken geleden in Groningen. Sudosa-Desto kon het Veracles heel moeilijk maken, maar kon de trekker weer niet overhalen. Het verschil was miniem, maar Veracles trok de overwinning over de streep: 14-16.
'Niet scherp genoeg'
Volgens speelster Misha Woltjer gaf Sudosa op de cruciale momenten niet thuis. "Ik denk dat wij op de beslissende momenten niet scherp genoeg zijn. Op de momenten dat wij de wedstrijd kunnen beslissen, dan gaan wij heel onzeker doen. Het komt er gewoon niet uit."Volgens Woltjer is de frustratie bij Sudosa-Desto groot. "Iedereen kan wel huilen. Dit is echt heel kut."