Roelof Waninge: twee startplekken in Moto3 is niet mogelijk

Jarno Janssen, Livio Loi en Roelof Waninge (Rechten: RW Racing)
Jarno Janssen, Livio Loi en Roelof Waninge (Rechten: RW Racing)
MOTORSPORT – De wens van teameigenaar Roelof Waninge uit Dwingeloo om volgend seizoen met twee coureurs van start te gaan in de Moto3 lijkt niet haalbaar.
“Je krijgt niet zomaar twee startplekken en ook Honda maakt bijvoorbeeld maar een beperkt aantal wedstrijdmotoren”, verklaart Waninge.


Loi naar Leopard Racing

Hij gaat volgend seizoen in ieder geval niet verder met de Belg Livio Loi. Na twee seizoenen nemen ze afscheid van elkaar. Loi gaat verder bij Leopard Racing uit Luxemburg, daar wordt hij teamgenoot Joan Mir.

Vijfde in GP Australië

Afgelopen nacht tijdens de GP van Australië deed Loi het overigens verrassend goed. Waninge zag hem als vijfde finishen.
“Het was een wedstrijd met een herstart. Hij vertrok met nog tien rondes te gaan van de 19e plaats en reed heel gemakkelijk door het veld heen. Onvoorstelbaar dat het zo goed gaat. Vorig jaar reed hij niet in de punten bij de overzeese Grand Prix”, verklaart Waninge. “Ik vond dat het hem dit seizoen ook vaak aan pit ontbrak.”

Volgend seizoen?

Of Roelof Waninge überhaupt verder gaat met z'n raceteam hangt af van de financiën. “Ik zit middenin gesprekken. Misschien ga ik nog wel naar de volgende Grand Prix in Maleisië”, zegt Waninge tot besluit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.