Hoogeveense vlogger Netnuh (15) geeft bijles op Youtube

HOOGEVEEN - Bijles geven maar dan net even anders. Dat doet de Hoogeveense vlogger Maarten Hunse, die zichzelf Netnuh noemt.
De 15-jarige scholier heeft een eigen Youtubekanaal en plaatst daar vanaf vandaag elke week een huiswerkvlog op. Hij vertelt bijvoorbeeld hoe je het beste je huiswerk kan noteren in je agenda en geeft tips tegen tentamenstress.

Zelf scholier

Hunse zit zelf nog op school, maar denkt dat hij inmiddels genoeg weet om andere scholieren op weg te helpen. "Bijvoorbeeld het goed noteren van je huiswerk in je agenda. Heel veel mensen weten niet hoe je dat moet doen. En ik heb oudere zussen en zit inmiddels in de vierde, dus er zijn volgens mij veel mensen aan wie ik dat uit kan leggen", aldus Hunse.

Bijles

Hunse is benaderd door Sharene van Daatselaar, die bijlessen geeft in de regio Hoogeveen en Emmen. "Maarten is een leuke, vrolijke jongen. Hij spreekt de jeugd echt aan en dat is onze doelgroep", aldus Daatselaar.

1.500 volgers

Er zijn inmiddels 1.500 mensen die een abonnement hebben op het kanaal van Hunse, maar dat moeten er meer worden. "Het liefst zoveel mogelijk. Tienduizend of honderdduizend zijn echt mijlpalen die ik graag zou willen halen en daarvoor ben ik elke dag hard bezig", aldus Hunse.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.