Rolder Boys maakt gehakt van Weerdinge

VOETBAL - Rolder Boys bereikte simpel de laatste 72 van de noordelijke districtsbeker. De mannen van trainer Jan Korte maakten gehakt van Weerdinge. Na een 5-0 ruststand werd het 8-1 voor de zondagtweedeklasser.
Bekijk ook:
Weerdinge, een topper in de 4e klasse D, verloor vorige week voor het eerst in de competitie (tegen EMMS) en hoopte op een stunt in Rolde. Binnen 9 minuten was die hoop compleet verdwenen, want in de eerste 540 seconden scoorde de thuisclub al drie keer. Lars Uineken, Danny Hingstman en Jeroen Knol, die zijn inzet door Weerdinge-doelman Sjoerd Wolters over de doellijn getikt zag worden, waren de doelpuntenmakers.
Hingstman scoorde voor rust nog twee keer en bepaalde de ruststand op 5-0. De spits werd bedankt voor bewezen diensten en werd in de tweede helft afgelost door Himen Mohammad, die in de 50e minuut de assist gaf op de 6-0 die werd gescoord door Ferdi Hidding. De 7-0 kwam van de voet van Mohammad en de 8-0 was een binnentikker van Jeroen Knol.
Rolder Boys had daarna nog twintig minuten om de dubbele cijfers te halen, maar wist het net niet meer te vinden. Tot verrassing van iedereen lukte Weerdinge dat nog wel. Aaron Brinks zorgde voor de eretreffer.