Bekertegenstander FC Emmen: We zitten in een moeilijke periode

John van den Brom (foto www.rtvnh.nl)
John van den Brom (foto www.rtvnh.nl)
VOETBAL - De bekeropponent van FC Emmen aanstaande woensdag, AZ, verloor vanmiddag kansloos van FC Groningen. De, tot vandaag, hekkensluiter van de eredivisie versloeg de club uit Alkmaar met 2-0. AZ wacht nog op de eerste zege in de maand oktober. De ploeg van trainer John van den Brom wist van de laatste zes duels er niet één te winnen.
Zes duels op rij zonder zege
Uit de laatste vier eredivisieduels (Go Ahead Eagles, Sparta, Vitesse en nu dus FC Groningen) pakte AZ drie punten. In de Europa League verloren de Alkmaarders met 5-0 bij Zenit Sint-Petersburg en afgelopen donderdag thuis tegen Maccabi Tel Aviv met 1-2. "We zitten duidelijk in een mindere periode", verklaarde de oefenmeester na afloop van het duel in Groningen tegenover
.
"Hopen op een reactie die niet is gekomen"
De coach vervolgt: "Natuurlijk is het vervelend als je verliest, maar daar is vandaag niets op af te dingen. Mijn teleurstelling zit hem er vooral in dat we veel energie hebben gestoken in gesprekken met de jongens na afgelopen donderdag, om ze duidelijkheid te geven in de manier van spelen. Dan hoop je op een reactie, maar die is niet gekomen. Dat is voor mij buiten de nederlaag nog de grootste teleurstelling."

"De trainer van FC Emmen zal niet onder de indruk zijn"
FC Emmen-trainer Dick Lukkien zag AZ in Groningen kopje onder gaan en volgens Van den Brom zal Lukkien niet onder de indruk zijn geweest van zijn club. "Dat lijkt me duidelijk. Maar dat zijn we zelf ook niet."
Aanvoerder Vlaar twijfelgeval voor duel tegen FC Emmen
Naast de nederlaag tegen FC Groningen verloor Van den Brom tijdens de wedstrijd ook nog eens routinier Ron Vlaar. De aanvoerder viel halverwege de tweede helft uit met een een kuitblessure. "Ik voelde verkramping en dat is iets waar ik niet blij mee ben. Het ging juist zo goed. Ik was helemaal vrij en dan gebeurt zoiets uit het niets, helaas." Of de routinier op tijd hersteld is voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Emmen woensdag, is nog niet duidelijk. "Ik weet niet hoe lang het gaat duren. Of ik woensdag haal? Ik heb geen idee."
AZ - FC Emmen live op Radio Drenthe
Het duel in de tweede ronde van de KNVB-beker tussen AZ (toch nog steeds de nummer 6 in de eredivisie) en FC Emmen begint woensdagavond om 20.00 uur. U kunt dat duel live volgen op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.