Darter Jan Dekker: Ik was zo dichtbij, dit is heel zuur

Jan Dekker (Rechten: website Jan Dekker)
Jan Dekker (Rechten: website Jan Dekker)
DARTEN - De kans is nog maar heel klein dat darter Jan Dekker (26) dit jaar het wereldkampioenschap van de Professional Darts Corporation (PDC) in Londen gaat halen. En daar baalt de Emmenaar behoorlijk van.
"Bij de BDO (British Darts Organisation) hoorde ik bij de top acht van de wereld. En dan is het wel heel zuur dat ik me bij de PDC niet bij de beste zestig kan plaatsen", zegt Dekker, die bezig is met zijn tweede seizoen bij de PDC.
In zijn debuutjaar wist hij zich wel meteen te plaatsen voor het WK.

Net niet

In Barnsley kwam hij dit weekend één leg tekort. "Daardoor liep ik 750 pond aan prijzengeld mis, waardoor ik de nummer vijf van Europa werd. De top vier plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Daar ben ik wel even ziek van geweest. Maar ik heb het eigenlijk al eerder in het seizoen al laten liggen", verklaart de 26-jarige Drent.
"Het betekent dat ik nu meer zelf moet betalen. Als ik het WK zou spelen zou ik sowieso 10.000 pond startgeld krijgen. Dat loop ik nu mis."

Tandje erbij

"Het is tegenwoordig zo dat iedereen er veel energie insteekt. Ik werk er nog drie dagen bij. Ik heb m'n eigen bedrijf in financiële dienstverlening en dat is uniek. Ik weet dat ik er volgend jaar nog een tandje bij moet zetten om weer mee te kunnen", aldus Dekker.
Daarnaast heeft de Emmenaar net een verhuizing naar Friesland achter de rug en hoopt hij over drie weken vader te worden. Daarna heeft hij weer alle tijd om volop te trainen.

'Ik ga door, met meer energie'
"Ik ga zeker door met darten. Iedere sporter heeft wel eens een dipje in z'n carrière, dat betekent niet dat ik er meteen mee ga stoppen. Ik hoop dat m'n sponsoren achter me blijven staan en dan ga ik er volgend jaar nog meer energie in steken", aldus Dekker.

Laatste kans

Op 20 november heeft Dekker overigens nog één kans om zich te plaatsen. "Dat is een open inschrijving, daar mag iedereen aan meedoen. Ik denk wel dat er tachtig spelers aanwezig zijn. Dat zal heel lastig worden", besluit Dekker.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.