Sivo-bestuur ziet lichtpuntjes en verkent mogelijkheden nieuwe opzet

Volgend jaar is er mogelijk een Sivo-festival nieuwe stijl (Rechten: archief RTV Drenthe)
Volgend jaar is er mogelijk een Sivo-festival nieuwe stijl (Rechten: archief RTV Drenthe)
ODOORN - Een deel van het demissionaire bestuur van het wereld zang- en dansfestival Sivo ziet voldoende aanknopingspunten om voorlopig door te gaan.
De komende dagen wordt er met externe partijen gepraat die ideeën hebben aangedragen voor een Sivo 'nieuwe stijl'.
Het bestuur kwam na een adempauze maandagavond bijeen. De organisatie liet onlangs weten niet meer te weten hoe de neerwaartse spiraal van het evenement zou kunnen worden doorbroken. Bestuursleden stelden hun positie vacant en er volgde een oproep aan de samenleving om mee te denken.
In gesprek
Demissionair-voorzitter René Wiggers wil niet in detail treden over de binnengekomen suggesties. “De oogst was niet groot, maar er zitten wel plannen tussen waarvan een deel van het bestuur zegt dat we daar misschien verder mee kunnen. Welke plannen dat zijn, zeg ik nog niet. We willen eerst in gesprek met de mensen die ze hebben aangedragen.”

Positieve uitkomst

Wiggers spreekt wel van een positieve uitkomst. “Het is natuurlijk goed nieuws dat de stekker er niet definitief uit is. We willen de opties op korte termijn bespreken en dan ook kijken hoe het eventueel valt in te vullen. Ik zie zeker lichtpuntjes.”
Volgens Wiggers is het de intentie om al volgend jaar het Sivo-festival 'nieuwe stijl' te organiseren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.