Interzorg maakt volgens Inspectie goede stappen

Zorgcentrum De Hullen in Roden (Rechten: Peter Vegter/RTV Drenthe)
Zorgcentrum De Hullen in Roden (Rechten: Peter Vegter/RTV Drenthe)
RODEN - Zorginstelling Interzorg heeft goede stappen gemaakt op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de zorg. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg na een verrassingsbezoek aan zorgcentrum De Hullen in Roden.
Hoewel de zorg nog niet aan alle normen voldoet, komt het dicht bij de eisen die de Inspectie stelt. Dat staat in een rapport van de Inspectie.

Verscherpt toezicht

Interzorg kende enkele jaren geleden een moeilijke periode. In september 2013 kwam het een half jaar onder verscherpt toezicht, omdat de zorginstelling bij inspectiebezoeken niet voldeed aan de eisen op het gebied van infectiepreventie en hygiëne. Maar volgens de Inspectie heeft Interzorg in de afgelopen jaren de verbeterpunten goed opgepakt.

Basis in orde

De Inspectie schrijft dat locatie De Hullen in Roden de basis grotendeels in orde heeft. Wel moet er meer aandacht komen voor de individuele dagbesteding voor de bewoners, met name in de weekenden. Ook moet het systeem voor incidentenmeldingen verder worden verbeterd.
Interzorg heeft negen verpleeg- en verzorgingshuizen in Assen, Peize, Roden, Smilde, Vries en Rolde. In totaal biedt het aan achthonderd cliënten zorg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.