Actiegroep in Wapse: U bent verkocht door gedeputeerde Tjisse Stelpstra

Het pamflet dat in Wapse is uitgedeeld (Rechten: RTV Drenthe)
Het pamflet dat in Wapse is uitgedeeld (Rechten: RTV Drenthe)
WAPSE - Gedeputeerde Tjisse Stelpstra is de kop van jut in een actie tegen de gaswinning in Wapse. In een pamflet wordt opgeroepen om de Drentse bestuurder te bellen en bezwaar te maken tegen de gaswinning.
Het pamflet is huis-aan-huis verspreid in het gebied. Maar onder de brief staat geen afzender. Alleen een foto van Tjisse Stelpstra met zijn privé telefoonnummer erbij en de tekst: "Kom in actie! Bel Stelpstra op."

'U bent verkocht door dhr. Stelpstra in Den Haag'

De Canadese maatschappij Vermilion wint gas in Wapse en heeft een vergunning aangevraagd om de put versneld leeg te pompen. Daarbij zal sprake zijn van bodemdaling. Milieudefensie is in het geweer gekomen tegen de plannen van Vermilion. Ook al omdat veel dorpsbewoners niet eens wisten dat de Canadese maatschappij deze plannen heeft.
"U bent verkocht door dhr. Stelpstra in Den Haag", staat er in de pamflet. "Opgeofferd voor het grote geld onder de noemer nationaal belang." Eerder zei de Drentse bestuurder op RTV Drenthe dat hij overdonderd was door de actie van Vermilion om versneld de gasput leeg te pompen. Maar daar gelooft de actiegroep niets van.

Privésfeer wordt aangetast

Stelpstra zegt van de brief gehoord te hebben. Hij weet niet wie de afzender is. Maar vervelend is het wel, omdat zijn privésfeer hiermee wordt belast. Niemand van de actiegroep heeft contact gezocht met hem, zo zegt Stelpstra.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.