Inwoners Vledder willen zelf een zorgcomplex laten bouwen

Inwoners van het dorp Vledder willen een eigen zorgcentrum (Rechten: archief RTV Drenthe)
Inwoners van het dorp Vledder willen een eigen zorgcentrum (Rechten: archief RTV Drenthe)
VLEDDER - Vledder is een van de meest vergrijsde dorpen in Drenthe, maar toch is er geen enkele zorginstelling in het dorp. Dat moet anders vinden de inwoners en daarom nemen ze het heft zelf in handen.
De eerste gesprekken zijn gevoerd en een aantal mensen heeft zich kandidaat gesteld om mee te denken over de bouw van een eigen woonzorgvoorziening in Vledder. Het initiatief komt van Dorpsbelang Vledder.
"We hebben in de jaren negentig veel mensen van buitenaf in Vledder gekregen. Die mensen zijn compleet ingeburgerd. Zij realiseren zich dat terugkeren naar de oorsprong niet wil. Maar als er geen zorgvoorzieningen in het dorp komen dan zullen ze misschien toch moeten vertrekken", zegt Cees Hesse, voorzitter van Dorpsbelang Vledder.
Eigen plan
Vorige week dinsdag is een eerste bijeenkomst geweest in het dorp. "Sindsdien krijg ik mails en briefjes van mensen die hun ideeën aandragen. We gaan hier dus mee door", aldus Hesse. "We moeten de handen ineenslaan om te kijken of we zelfstandig iets van de grond kunnen tillen."
De initiatiefnemers hebben volgende week een gesprek met de gemeente om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.