Ook provincie ziet niets in plannen voor bomen in de Veenkoloniën

Henk Jumelet wil geen extra bomen in Veenkoloniën (Rechten: archief RTV Drenthe)
Henk Jumelet wil geen extra bomen in Veenkoloniën (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Ook gedeputeerde Henk Jumelet is kritisch over het plan om 30.000 hectare bos aan te planten in de Veenkoloniën. Hij gaat vandaag in gesprek met Staatsbosbeheer.
De Nederlandse bos- en houtsector wil 100.000 hectare nieuw bos in Nederland. Het plan wordt morgen tijdens de Nationale Klimaattop in Rotterdam gepresenteerd. De extra bomen moeten een grote bijdrage leveren aan de Nederlandse klimaat- en energiedoelstellingen.
Lees meer: Veenkoloniën in beeld voor aanplant 30.000 hectare nieuw bos In de Veenkoloniën en in het Oldambt is volgens de planmakers ruimte voor 30.000 hectare bos. Burgemeester Eric van Oosterhout van Aa en Hunze noemde het plan gisteren al onzalig en gedeputeerde Jumelet is het grotendeels met hem eens. "Vooral de wijze waarop dit gegaan is. Het schijnt dat er een jaar over gesproken is, maar wij hoorden er gisteren pas van. Ingrijpende maatregelen neem je niet zonder mensen te informeren."
Rigoureus
Jumelet typeert het plan als 'bijzonder'. "De Veenkoloniën heeft prachtige vergezichten. Het aanplanten van 30.000 hectare bos betekent een totale verandering van het gebied. Mensen waarderen bos en heide en er zijn ook best plekken in Drenthe waar wat bos bijgeplant kan worden, maar dit is wel heel rigoureus."
Bellen
De gedeputeerde heeft nog geen contact gehad met initiatiefnemer Staatsbosbeheer. "Maar dat gaat vandaag gebeuren, de belafspraak staat."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.