Inwoners Westerbork moeten oude gymzaal redden van sloop

Het oude Badhuis in Westerbork (Rechten: Historische Vereniging Westerbork)
Het oude Badhuis in Westerbork (Rechten: Historische Vereniging Westerbork)
WESTERBORK - Een burgerinitiatief moet ervoor zorgen dat de oude gymzaal in Westerbork, het Badhuis, niet wordt gesloopt.
De gemeente Midden-Drenthe wil het pand slopen omdat het geen directe bestemming meer heeft. Daarvoor is 40.500 euro voor beschikbaar, zo staat in de Najaarsnota.

'Veel herinneringen'

"Wij willen kijken hoe we het gebouw kunnen redden", zegt Peter Kort uit Westerbork. Hij startte afgelopen weekend daarom het burgerinitiatief. "We willen tijd krijgen om te kijken of er draagvlak is om het gebouw eventueel te behouden. Heel veel Westerborkers hebben er herinneringen aan." Binnenkort gaat Kort kijken wat er eventueel in het pand zou kunnen komen.

Politieke steun

De Börkers krijgen in ieder geval steun van de D66-fractie in de gemeente. "Het is een karakteristiek pand", vindt D66-raadslid André Westerdijk. "De schoolgym heeft erin gezeten net als de volleybal, judo en basketbal."
De fractie dient donderdag tijdens de raadsvergadering een amendement in om de sloop op z'n minst uit te stellen. "De gemeente wil het pand voor de kerst slopen. Wij vinden dat burgerinitiatieven gekoesterd moeten worden en een kans moeten krijgen", besluit Westerdijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.