Plannen voor SIVO 2.0 zijn van de baan

De plannen van SIVO 2.0 gaan niet door (Rechten: archief RTV Drenthe)
De plannen van SIVO 2.0 gaan niet door (Rechten: archief RTV Drenthe)
ODOORN - De plannen voor SIVO 2.0 zijn van de baan. Dit meldt een woordvoerder van het collectief.
De groep heeft van het oud-bestuur, dat de mogelijkheden voor de toekomst van het festival onderzoekt, te horen gekregen dat het niet voor de plannen van SIVO 2.0 kiest. Er is geen draagvlak voor.
SIVO 2.0 wilde het met ondergang bedreigde festival met nieuwe ideeën weer een toekomst geven.
Lees meer: SIVO 2.0 wil dansfestival nieuw leven inblazen Nieuwe opzet
In de nieuwe opzet zou niet alleen meer ruimte zijn voor tien tot vijftien binnen- en buitenlandse dansgroepen, maar ook voor een showband, shanty-, kozakken- en musicalkoren.
Het festival zou ingekort worden tot drie dagen en dus van vrijdag tot en met zondag duren. De verwachte 10.000 tot 15.000 bezoekers zouden opnieuw entree moeten gaan betalen.

Teleurgesteld

Op zijn Facebookpagina laten de inwoners uit Odoorn van het collectief weten het besluit van het demissionair SIVO-bestuur te betreuren, maar zich er wel bij neer te leggen. Ook bedankt de groep alle mensen die de afgelopen periode hebben meegedacht om het dansfestival nieuw leven in de blazen.

Sivo nog niet ter ziele

Afgelopen maandagavond was er een bijeenkomst van het voormalige bestuur van het dansfestival SIVO. Een deel van de bestuursleden ziet genoeg andere mogelijkheden om door te gaan met het ontwikkelen van een 'SIVO nieuwe stijl'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.