Stelende asielzoekers Aalden vandaag nog overgeplaatst

De probleemvluchtelingen worden overgeplaatst (Rechten: RTV Drenthe)
De probleemvluchtelingen worden overgeplaatst (Rechten: RTV Drenthe)
AALDEN - Het groepje asielzoekers dat de afgelopen tijd onrust veroorzaakte in Aalden, wordt vandaag nog overgeplaatst naar een andere opvanglocatie.
Dat is een van de maatregelen die worden getroffen om de rust in het dorp terug te laten keren. Vandaag spraken de gemeente Coevorden, het COA, Dorpsbelangen, omwonenden en politie met elkaar over
.

'Stoppen met instroom'

In het dorp werden onder meer spullen uit een supermarkt gestolen door de groep vluchtelingen. Ook werd een bewoner van het azc opgepakt op verdenking van bedreiging. "Twintig jaar lang ging het goed en dat willen we ook in de toekomst weer", zegt wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden. "De gemeente heeft ook aangedrongen op stoppen met instroom van deze groep."

Uitzetten

De groep bestaat uit kansarme asielzoekers die weinig kans hebben in Nederland een verblijfsvergunning te krijgen. "Ze hebben een veilig thuisland en moeten teruggezet worden", zegt wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden. "Een deel van de asielzoekers komt uit Duitsland. Ze vroegen daar eerder ook asiel aan."
Dorpsbelangen is ook blij met de maatregelen. "Er is goed gereageerd op onze brief", zegt Michel de Heij. "We hebben er waardering voor dat onder andere het COA slagvaardig is geweest." Dorpsbelangen verwacht dat de rust terugkeert, maar zegt de situatie wel in de gaten te blijven houden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.