Raceteam Roelof Waninge stapt over naar Moto2

Roelof Waninge en Jarno Janssen (Rechten: RW Racing GP)
Roelof Waninge en Jarno Janssen (Rechten: RW Racing GP)
MOTORSPORT - Roelof Waninge uit Dwingeloo start volgend seizoen met een raceteam in de strijd om het wereldkampioenschap in de Moto2-klasse.
"Je wordt er haast toe gedwongen. Wij wilden graag met een Honda in de Moto3 starten, maar die is niet beschikbaar. En dus gaan we nu richting de Moto2", verklaart Waninge.
De Drentse eigenaar van het enige Nederlandse raceteam komt sinds 2011 uit in de Moto3-klasse. Dit seizoen rijdt de Belg Livio Loi voor Waninge. Maar Loi maakt na dit seizoen de overstap naar het Leopard Racing Team.

Moto2 klasse competatief

Het Drentse team maakt de overstap overigens niet met tegenzin. "De Moto2 klasse is dit seizoen ook heel competitief. En Kalex was heer en meester, maar KTM en Speed-up komen er ook bij, dus dat wordt een mooie strijd", zegt Waninge.

Komend weekend nieuwe coureur?

Qua kosten is het verschil tussen de Moto2 en Moto3 volgens Waninge niet erg groot. Komend weekend in Maleisië hoopt hij rond te komen met een nieuwe coureur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.