Drentse banken om tafel met Tegenwind over windmolens

ODOORN - De gezamenlijke banken in Drenthe zijn bereid om met actiegroep Tegenwind Veenkoloniën in gesprek te gaan over de komst van windmolens.
Dat zei directeur Koen Ronner van de Rabobank Borger/Klenckeland bij een protestactie in Odoorn.


Benadelen

Leden van Tegenwind grepen een ledenvergadering van de Rabobank Borger/Klenckeland aan om met spandoeken actie te voeren. Tegenwind is niet gelukkig met de rol van de bank. Die zou particulieren met een hypotheek benadelen door ook initiatieven voor windmolens te steunen. Daardoor worden huizen minder waard, zo zeggen de actievoerders.


Begrip

Bankdirecteur Koen Ronner zei begrip te hebben voor de onrust. "Maar op dit moment is mij niet bekend dat wij geld steken in windmolens. Maar ik snap de onrust en de gezamenlijke banken zijn bereid om het gesprek aan te gaan. Ik heb daarover contact met Jan Nieboer van Tegenwind."
De actievoerders maakten duidelijk dat ze vinden dat de bank geen euro in windmolens moet stoppen. Ze roepen de banken op om juist in zonne-energie te investeren.
De politie en particuliere beveiligers hielden een oogje in het zeil, maar de actie in Odoorn tegen de bank verliep rustig en vreedzaam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.