Dick Lukkien: We hebben onszelf in de voet geschoten

VOETBAL - Een minuut voor tijd leunde Dick Lukkien een tijdlang tegen de omheining naast de dugout. Zijn blik richtte hij even op het scorebord, waarna hij hoofdschuddend besefte dat zijn ploeg in Alkmaar een unieke kans had laten liggen om de laatste 16 te bereiken.
Dat gevoel was een half uur na afloop nog niet verdwenen. "Ik baal als een stekker. We hebben onszelf in de voet geschoten. We hadden hier meer verdiend en we hebben de kansen ook gehad, maar dan moet je wel scoren."

Scorend onvermogen

Sander Rozema, Joeri Loen en tot twee keer toe Rogier Krohne (en eigenlijk ook al Henk Bos voor rust) hadden Emmen op voorsprong moeten brengen, maar allen faalden in de afronding. "Dat is inderdaad scorend onvermogen", aldus Lukkien.

"Het had vanavond gemoeten"

Lukkien gaf aan dat hij na afloop niet woest de kleedkamer in was gelopen. "Nee, want ik vond wel dat we qua voetbal het goed gedaan hebben. We hebben kunnen doen wat we wilden, alleen hadden we de trekker moeten overhalen."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.