Groningse Staten onzeker over toekomst vliegveld Eelde

Vliegveld Eelde
Vliegveld Eelde © RTV Drenthe / Andries Ophof
EELDE - De Groningse Staten willen eerst meer informatie, voordat ze een besluit nemen over de toekomst van Groningen Airport Eelde.
Volgens
betwijfelt een aantal fracties of Eelde ooit uit de verliezen komt. Ze willen daarom bijvoorbeeld weten of de nieuwe lijnverbinding met Kopenhagen echt een impuls voor het vliegveld is.
In december moeten aandeelhouders van het vliegveld, waaronder ook de provincie Groningen, een knoop doorhakken over de toekomst. Maar de Groningse SP en GroenLinks willen uitstel.

Drentse politiek positief

Een meerderheid in de Provinciale Staten van Drenthe lijkt voorlopig positief over een flinke investering in het vliegveld. De Drentse politiek is het met elkaar eens dat er geld in de luchthaven moet worden gestopt.
Lees meer: Provinciale politiek laat Airport Eelde niet vallenOnderzoek
De aandeelhouders van het vliegveld (de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Tynaarlo, Assen en Groningen) lieten onderzoek doen naar de toekomst van de noordelijke luchthaven. Daaruit kwamen drie scenario’s naar voren: afbouwen, zo laten als het is, of fors investeren en er de toegangspoort voor het Noorden van maken. De laatste optie vraagt om een investering van ruim 46 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.