Hekken bij Prins Bernhardhoeve tegen afvaldumping

ZUIDLAREN - Het parkeerterrein van de voormalige Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren is afgesloten voor verkeer om afvaldumpingen te voorkomen.
Hekken met een hangslot blokkeren de beide toegangswegen naar het terrein. "In overleg met de eigenaar van het terrein hebben we besloten om de boel af te sluiten", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Het terrein wordt als doorgaande route gebruikt tijdens grote evenementen, maar na de Zuidlaardermarkt zijn er even geen grote evenementen meer."

Vuilnisbelt

Afgelopen zomer lagen op meerdere plekken flinke hopen afval die, gezien de hoeveelheid, met een aanhanger of busje moeten zijn gebracht. Het ging onder meer om tuinafval, maar ook om vuilniszakken met huisvuil.

Prins Bernhardhoeve

Het gebouw van de Prins Bernhardhoeve is inmiddels voor het grootste deel gesloopt in afwachting van verdere ontwikkelingen op het terrein. Projectontwikkelaar Folkert Leyten heeft plannen voor woningen en een supermarkt, maar is daarover nog in onderhandeling met de gemeente Tynaarlo.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.