Militairen klaar met reparatie ziekenhuis Haïti

De militairen geven jerrycans met drinkwater aan lokale vissers (Rechten: defensie)
De militairen geven jerrycans met drinkwater aan lokale vissers (Rechten: defensie)
HAVELTE - Vijf militairen van de Gemechaniseerde Brigade in Havelte hebben hun werk op Haïti afgerond.
De mannen verleenden noodhulp aan het door de orkaan Matthew getroffen land. De storm richtte veel schade aan op het Caribische eiland. In de stad Les Cayes werd onder andere een ziekenhuis verwoest. De militairen hebben het dak hersteld dat door de storm kapot was gewaaid. "Het herstel ging heel voorspoedig", aldus een woordvoerder van Defensie.

Belangrijk ziekenhuis

Het ziekenhuis in Les Cayes bleek een grote regionale functie te hebben. "Na een grote schoonmaakactie, want overal lag modder. Inmiddels zijn Amerikaanse en Canadese artsen in het ziekenhuis aan de slag gegaan om slachtoffers van de orkaan te helpen. Het is mooi dat we dit hebben kunnen doen", aldus de woordvoerder.
De militairen hebben niet alle bouwmaterialen die ze bij zich hadden gebruikt. "Wat ze over hadden, is opgeslagen bij het ziekenhuis, zodat dat in de toekomst kan worden uitgebreid."
Lees meer: Havelter militairen helpen HaïtiHulp
De vijf militairen van de genie, ook wel de bouwvakkers van defensie genoemd, zijn aan boord van de Zr. Ms. Holland. Het schip heeft aan de zuidwestkust van Haïti hulp verleend. De bouwmaterialen waren aan boord van een ander schip, de Zr. Ms. Pelikaan. De schepen zijn inmiddels onderweg terug naar Curaçao. De bemanning houdt zich daar onder meer bezig met drugsbestrijdingsoperaties.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.