Gratis theaterkaartjes basisscholieren in zicht: 'De intentie is er'

EMMEN - De goede bedoelingen zijn er, maar definitief is het nog niet. De gemeente Emmen, de provincie Drenthe en het Atlas Theater werken er hard aan om alle ruim 9.000 basisscholieren in Emmen gratis naar het theater te laten gaan.
"Er zijn op dit moment nog meer dingen onzeker dan zeker, maar de intentie is er", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Overleg

"Het is pas zeker als we alles zeker hebben", vertelt theaterdirecteur Jan Geert Vierkant. Hij is nu druk bezig om te kijken welke theatergezelschappen extra voorstellingen kunnen spelen voor de kinderen. "Wat wel zeker is, is dat de ouders niet mee kunnen", vervolgt Vierkant. Het theater is er volgens hem druk mee, maar het kan nog wel wat tijd kosten.

Achter het net

Begin deze maand liep een actie van de gemeente Emmen om basisschoolkinderen gratis kennis te laten maken met het nieuwe Atlas Theater in de soep. Kinderen en ouders konden online gratis kaarten bestellen, maar er was zo veel animo dat de website van het theater vastliep en veel teleurgestelde belangstellenden achter het net visten.
De gemeente verwachtte dat van de zo'n 9.200 basisscholieren in Emmen er ongeveer 10 procent zou reageren. Dat bleek een vergissing. Volgens LEF!-raadslid Jenneke Ensink waren er zelfs kinderen die tranen met tuiten hebben gehuild.

Tichelaar

Commissaris van de koning Jaqcues Tichelaar, beloofde tijdens de officiële opening van het Atlas Theater alsnog dat alle kinderen naar het theater zouden kunnen. Dat zou betekenen dat ruim 9.000 kinderen, inclusief een ouder, naar het theater mochten. Prijskaartje? Zo'n 360.000 euro.
Gemeente en provincie gingen in overleg, maar wie uiteindelijk voor de kosten zou opdraaien en of de kinderen die achter het net visten een gelijkwaardige voorstelling in het theater zouden krijgen, werd niet duidelijk.
Wethouder Bouke Durk Wilms laat in een brief aan de raadsleden weten dat er hard gewerkt wordt om toch theaterkaartjes voor alle basisschoolkinderen in Emmen te regelen. De komende weken gaan de provincie, de gemeente en het Atlas Theater verder in overleg over de invulling en de kosten.
Vanavond licht wethouder Wilms zijn brief verder toe tijdens de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.