Oude gymzaal Westerbork gaat toch tegen de vlakte

Het oude Badhuis in Westerbork (Rechten: Historische Vereniging Westerbork)
Het oude Badhuis in Westerbork (Rechten: Historische Vereniging Westerbork)
WESTERBORK - De oude gymzaal, het Badhuis, in Westerbork wordt toch gesloopt.
De gemeente Midden-Drenthe wil het pand slopen, omdat het geen directe bestemming meer heeft. Daarnaast zijn er vergevorderde gesprekken om de Jumbo-supermarkt op het Van Weezelplein naar die plek te verhuizen.
Een burgerinitiatief uit het dorp moest ervoor zorgen dat de sloop van het gebouw uitgesteld werd, om te kijken wat er eventueel in het pand zou kunnen komen. “Veel Westerborkers hebben herinneringen aan het pand”, aldus initiatiefnemer Peter Kort. “Het is een karakteristiek gebouw.”
D66 ondersteunde het burgerinitiatief en kwam daarom met een amendement, om uitstel van sloop via de gemeenteraad af te dwingen. De fractie kon niet rekenen op bijval en diende daarom het amendement niet in.
Lees meer: Inwoners Westerbork moeten oude gymzaal redden van sloop
Veel geld
“Het gaat ontzettend veel geld kosten om het pand te behouden”; “Het pand is zo slecht, het moet zo snel mogelijk gesloopt worden”; en: “Er is genoeg ruimte in het oude gemeentehuis, waarom concentreren die burgerinitiatieven zich daar niet op?”. Het zijn enkele geluiden vanuit de raadszaal.

Geen signaal

Wethouder Emko Dolfing zegt dat er bij de gemeente geen enkel signaal vanuit Westerbork is binnengekomen om het pand te behouden. “En de verhuizing van de supermarkt daarheen is meer dan een serieuze optie. We zijn dichterbij dan ooit.”
Daarnaast zegt Dolfing dat de raad tijdens de besluitvorming van de structuurvisie voor Westerbork op de hoogte was van de sloop van het Badhuis. Het pand wordt voor de kerst gesloopt. De gemeente heeft daar 40.500 euro voor beschikbaar gesteld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.