'Aan alleen mooie woorden heb je niks'

Gedeputeerde Henk Brink (Rechten: RTV Drenthe)
Gedeputeerde Henk Brink (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Als bestuurder gaat Henk Brink eigenlijk niet voor titels of nominaties. "Maar iets kunnen achterlaten, waarvan men later zegt 'dat heeft hij goed gedaan', dat is toch wel mooi."
Gedeputeerde Henk Brink (VVD) was vorig jaar genomineerd voor de titel Drents Politicus van het Jaar, maar werd het niet. "Ik vond het mooi om zo'n vermelding te krijgen. En wat er dan over je gezegd wordt, dat doet je ook zeker goed."

'Niet van de prijzen'

Ook al is hij niet van de prijzen, hij meldt nog wel even terloops dat hij ook verrast was toen hij afgelopen week een bordje op zijn bureau aantrof, afkomstig van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. "Ik bleek tot de top 50 te horen van beste lokale bestuurders in 2015. Ik was even volslagen verrast, maar daarna gaat het werk gewoon weer door."

De verkiezing Drents Politicus van het Jaar en Politiek Talent van RTV Drenthe en DvhN beleeft dit jaar haar vijfde editie. Kandidaten voordragen kan tot 11 november. Brink vindt het heel lastig kiezen. "Er zijn veel goede bestuurders in onze provincie. En aan alleen maar mooie woorden heb je niks, ik kijk naar resultaten."

Talent

Voor Henk Brink is VVD-wethouder Roelof Pieter Koning van Meppel dit jaar het Politiek Talent van Drenthe. "Ambitieus, gedreven, sympathiek en hij heeft een goed netwerk. Hij is nog jong en voor de eerste keer wethouder, maar dat doet hij goed. Hij komt goed op voor Meppel."

Bouke Arends

Als Drents Politicus van 2016 nomineert hij wethouder Bouke Arends (PvdA) van Emmen. "Ik heb er respect voor hoe hij dat doet, nadat de PvdA toch een flinke draai om de oren heeft gehad met de raadsverkiezingen. Er is een complete omslag gekomen, er zit een totaal ander college, maar de sfeer is goed."
Ook vindt Brink dat Bouke Arends, die momenteel ook loco-burgemeester is, 'veel voor de ploeg heeft', oftewel veel hooi op de vork. "Maar hij doet dat goed. Ik werk veel met hem samen, want hij heeft ook economie in de portefeuille, net als ik. En we weten elkaar goed te vinden."

Centrumvernieuwing

Ook verdient Arends de titel volgens Brink, omdat hij als wethouder medeverantwoordelijk voor de centrumvernieuwing in Emmen. Dat is toch een succes geworden." Dat Emmen deze week ook nog tot MKB-vriendelijkste gemeente van Drenthe is uitgeroepen, versterkt volgens Brink nog eens zijn keuze.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.