Ontslagen medewerkers Philips Lighting in Emmen organiseren banenmarkt

140 medewerkers werken momenteel bij Philips Lighting in Emmen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
140 medewerkers werken momenteel bij Philips Lighting in Emmen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
EMMEN - Medewerkers van Philips Lighting in Emmen houden begin november een banenmarkt om zichzelf bij andere bedrijven in de kijker te spelen.
Het bedrijf stopt per 31 december.
Lees meer: 140 werknemers Philips Lighting in Emmen krijgen ontslagbrief Overname
Het Brabantse bedrijf Chezz Partners neemt de fabriek van Philips in Emmen over. Een deel van de werknemers kan mee, maar er zijn zijn geen garanties, vertelt Jorien Scholte. "We dachten, laten we het heft in eigen hand nemen. In principe is alleen het pand overgenomen. We gaan er vanuit dat een groot deel niet over kan."
Lees meer: Nog geen blije gezichten bij Philips Emmen: 'Uitzicht op werk is niet zeker'Vacatures
Volgens Scholte is de banenmarkt bedoeld voor bedrijven die concrete vacatures hebben. "Bedrijven krijgen een rondleiding. Daar kunnen ze mensen aan het werk zien", vertelt ze. Op die manier hopen de medewerkers van Philips Lighting in Emmen onder de aandacht te komen. Volgens haar is er veel kennis in huis en het zou zonde.
Van kantoormedewerkers tot de mensen in de fabriek: iedereen biedt zichzelf aan volgens Scholte. Philips Lighting assembleert armaturen voor lantaarnpalen. Chezz Partners gaat zich ook bezig houden met slimme verlichting.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.