Stelling: Van mij mag het altijd zomertijd blijven

Mag van het van u wel altijd zomertijd zijn?
Mag van het van u wel altijd zomertijd zijn? © RTV Drenthe
ASSEN - De klok moet komend weekend een uur terug. 's Avonds is het dan weer een uur eerder donker en de kunstmatige zomertijd is weer ten einde.
Een ruime meerderheid van het Europese Parlement wil de zomer- en wintertijd eigenlijk wel afschaffen. De wintertijd, onze standaardtijd, wordt eind maart verruild voor de zomertijd. Dit is ooit ingevoerd om de tijd dat het in de zomer licht is meer overeen te laten komen met de tijd dat mensen wakker zijn.
Volgens veel Europarlementariërs verstoort het verzetten van de klok het biologische ritme van zowel mens als dier. Verschillende landen hebben de zomertijd al afgeschaft. CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik wil dat dat in ons land ook gebeurt. Geen uurtje extra licht meer op de zomeravonden en terug naar de wintertijd oftewel: de standaardtijd.
Bent u het met haar eens of moet Nederland niet de wintertijd, maar juist de zomertijd altijd aanhouden?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.nl/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging onze stelling over hufterigheid in het verkeer. Misdraagt u zich wel eens in het verkeer of niet? 35 procent gaf aan zich wel eens te misdragen. De meerderheid, 65 procent, heeft ingevuld zich als een voorbeeldige weggebruiker te gedragen. In totaal hebben 901 mensen gestemd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.