Nieuwe uitbater De Drommedaar moet levendigheid in oude dierentuin brengen

De Drommedaar in Emmen (Rechten: Ronald Oostingh / RTV Drenthe)
De Drommedaar in Emmen (Rechten: Ronald Oostingh / RTV Drenthe)
EMMEN - Het moet geen snackbar worden, ook geen dönerzaak of een café. Nee, het moet een onderscheidende horecazaak worden met de nadruk op eten.
De gemeente Emmen is op zoek naar een geschikte kandidaat om nieuw leven in De Drommedaar in Emmen te blazen.

De Drommedaar

De Drommedaar is een van de karakteristieke panden die horen bij de oude dierentuin in Emmen. De gemeente heeft samen met een horeca-adviseur gekeken naar wat een aanvulling is op de aanwezige horeca in Emmen.
Uit dat advies blijkt dat in het voormalige restaurant De Drommedaar een moderne en innovatieve eetgelegenheid moet komen. De wens was om al eerder iets te beginnen, maar: "We zijn de afgelopen zomer bezig geweest met het regelen van de juiste vergunningen", aldus wethouder Jisse Otter.

Wie wordt het?

Zo'n vijftien horeca-ondernemers stonden eerder al te trappelen om iets te beginnen in het pand, maar de gemeente wil breed selecteren. "Het was niet dat we die ondernemers niet goed vinden. Maar we willen breed inzetten, zodat zo veel mogelijk ondernemers de kans krijgen om zich te melden", vertelt Otter.
De gemeente wil dat potentiële ondernemers met een concreet en onderscheidend plan komen. Bij de selectieprocedure wordt de gemeente bijgestaan door horeca-adviesbureau Tower Horeca. Geïnteresseerden kunnen zich voor 15 november melden voor een bezichtiging. Voor 12 december moet een ondernemingsplan worden ingeleverd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.