Rechter buigt zich over schadeclaim na bijtincident in wolvenpark Oikos

Een wolf in het park (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een wolf in het park (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN/RUINEN - Met het meisje dat vorig jaar door een wolf in haar enkel werd gebeten, gaat het allang weer goed. Maar wie de kosten van het bijtincident in wolvenpark Oikos in Ruinen gaat betalen, is nog steeds niet duidelijk.
Maandag dient hier een rechtszaak over. De familie Zumpolle uit het Gelderse Hedel wil 10.000 euro schadevergoeding hebben.

Claim niet toegekend

Volgens Jopie Frijmuth van het wolvenpark gaat het er eigenlijk om duidelijk te krijgen of hun verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd die schadevergoeding wil betalen of niet.
"Delta Lloyd probeert er gewoon onderuit te komen", zegt Jopie Frijmuth. De rechter moet bepalen wie er aansprakelijk is.

'Waren wij dan ook niet verzekerd'

Jopie Frijmuth: "Wij dachten dat we een aparte wolvenverzekering hiervoor hadden, maar dat ziet Delta Lloyd anders. Het is raar dat ze niet willen betalen, want dan is het net alsof wijzelf ook jarenlang onverzekerd in de wolvenkooi hebben gelopen. Er staat nergens in een clausule wat er nou precies wel en niet onder valt."

Oog in oog met de wolven

Bezoekers van het wolvenpark konden tot het incident een arrangement boeken. Onder begeleiding van een medewerker kon je oog in oog komen met de wolven.
Honderden bezoekers gingen het 5-jarige meisje en haar ouders voor en stapten zonder problemen door de kooi van tweeduizend vierkante meter. "Het meisje liep een fikse vleeswond op toen een wolf met haar wilde spelen en ze verschrikt haar hand terugtrok. Toen beet de wolf haar in haar kuit."
Lees meer: Wolf bijt meisje (5) in park Oikos: 'Ik heb dagelijks contact met de ouders'
Meisje is sterk
Volgens Frijmuth gaat het goed met het meisje. "We zijn toen heel erg geschrokken en ook onmiddellijk gestopt met rondleidingen in de wolvenkooi. Maar ik heb heel leuke gesprekken gehad met de moeder. Ze zegt dat het meisje al sterk was en ze is er nog sterker uit gekomen."
Reactie Delta Lloyd
Delta Lloyd stelt zich op het standpunt dat hier geen sprake is van polisdekking", laat de verzekeraar in een schriftelijke reactie weten. "Delta Lloyd was er niet van op de hoogte dat het wolvenverblijf was opengesteld voor publiek. Een dergelijk risico verzekerde Delta Lloyd niet, zou en zal zij ook nimmer verzekeren."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.