Bier, burgers en popcorn in kerk Emmen tijdens Amerikaanse verkiezingsnacht

EMMEN - Bier, popcorn en Amerikaanse vlaggen in de kerk, het is een combinatie die je misschien niet gauw verwacht. Maar tijdens de Amerikaans verkiezingen lijkt alles te kunnen.
In de Opgang, een kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Emmen, kunnen belangstellenden dinsdagnacht 8 november de Amerikaanse verkiezingen volgen.
Nieuwscafé
"Dit is uniek volgens mij", vertelt een enthousiaste Kor Louissen namens de Opgang. "Volgens mij gebeurt dit nergens anders in Emmen." De kerk heeft geen flauw idee hoeveel mensen er komen, maar volgens Louissen is er plek voor honderd man. "Bij tweehonderd wordt het wel wat krapjes."
Het idee ontstond tijdens een van de nieuwscafés die worden georganiseerd in de Opgang. "We praten op dat soort avonden over wat er in de krant staat", licht Louissen toe. Volgens Louissen worden de Amerikaanse verkiezingen in Nederland goed gevolgd. "De verkiezingen zijn voor Nederland ook belangrijk."
Bier, burgers en Amerikaanse burgers
Belangstellenden kunnen vanaf 19.30 uur gratis naar binnen en hun eerste Amerikaanse biertje openen. "Maar het wordt pas echt spannend rond 22.00 uur, dan is het eerste nieuws vanuit Amerika te melden", vertelt Louissen. Het is de bedoeling dat tijdens het kijken op een groot scherm ook met Amerikaanse burgers wordt gebeld voor een stand van zaken.
"Dit zijn gewone burgers die ik ken, dus die hebben helemaal geen invloed. Maar het is wel leuk voor de sfeer om even met ze te bellen zodat ze kunnen vertellen hoe het leeft", aldus Louissen. De Amerikaanse verkiezingen kunnen de hele nacht gevolgd worden totdat de uitslag bekend is. "Of mensen ook echt zo lang blijven? Ik heb geen flauw idee. Ik heb in ieder geval de dag erna vrij gevraagd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.