Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Zondag lopen er schapen door Assen (Rechten: RTV Drenthe)
Zondag lopen er schapen door Assen (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - De wintertijd gaat dit weekend in. Dat betekent dat het dit weekend de Nacht van de Nacht is. Maar er zijn ook activiteiten bij daglicht.
We hebben een aantal van de activiteiten van dit weekend voor u op een rijtje gezet.

Wintertijd Challenge

In Hoogeveen wordt zaterdag de Wintertijd Challenge gehouden. Tijdens het evenement kunnen mensen onder meer straatvoetballen en meedoen aan een dansworkshop. Ook is er een spinning marathon. Tijdens het evenement wordt geld ingezameld voor zogenoemde kleine spierziektes.

Open huis bij RTV Meppel

Zaterdag gaat de studio van RTV Meppel open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen tussen 8.00 en 13.00 uur terecht aan de Kromme Elleboog 11 in Meppel. Om 11 uur wordt het nieuwe technische hart van de radiostudio in gebruik genomen.

Kleindierenshow Midden-Drenthe

Zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen liefhebbers van kleinere dieren terecht in Beilen voor de kleindierenshow Midden-Drenthe. Die dag is er ook een Serama-keuring. Serama's zijn de kleinste kippen ter wereld.

Griezelen bij Museumspoorlijn STAR

Wie niet bang aangelegd is, kan net over de provinciegrens terecht. Bij de Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal kunnen liefhebbers een mysterieuze reis maken. Die reis bestaat uit een treinrit en een spannende wandeltocht. Er kan om 18.30, 19.30 en 20.30 uur gestart worden.

Nacht van de Nacht

In het kader van de Nacht van de Nacht worden in Drenthe meerdere activiteiten georganiseerd.
Bij het Hunebedcentrum in Borger wordt onder meer oermuziek gespeeld en poëzie voorgedragen. Het programma duurt daar van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Op het Dwingelderveld worden nachtwandelingen georganiseerd. De wandelingen starten op 19.00, 19.30 en 20.00 uur bij het bezoekerscentrum. Bij de wandeling zijn ook gidsen en boswachters aanwezig die vertellen over de nachtdieren in het natuurgebied.
Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen wordt zaterdag ook een nachtwandeling gehouden. Tussen 19.00 en 21.00 uur wordt elk half uur gestart met een nieuwe groep wandelaars. De wandeling duurt zo'n anderhalf uur. Wie liever overdag het bos in gaat, kan op zondag naar het Boomkroonpad om te ontdekken welke dieren allemaal in het bos leven. Deze tocht begint zondag om 12.00 uur.
In het Faliebergbos in Zuidwolde staat een nachtwandeling helemaal in het teken van uilen. Deze wandeling duurt ook ongeveer anderhalf uur en eindigt bij de kantine van De Entekoele.

Kudde schapen in Assen

In Assen trekt op zondag een kudde schapen door de stad. De schaapskudde van Marsdijk zet dan koers naar de stal van het Witterveld.

Zoeken naar een mammoet

Zondag om 13.30 uur kunnen kinderen op het Hijkerveld op zoek gaan naar een klein mammoetje. De babymammoet is verdwaald en kan wel wat hulp gebruiken. Tijdens de zoektocht komen kinderen onder meer langs de grafheuvels. De kinderen krijgen hulp van de Oerman.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.