Drentse schaatssters grijpen naast wereldbekerticket op 1500 meter

Linda de Vries werd zevende (Rechten: ANP / Koen van Weel)
Linda de Vries werd zevende (Rechten: ANP / Koen van Weel)
SCHAATSEN - Linda de Vries uit Smilde en Marije Joling uit Assen grepen vanmiddag net naast een ticket voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden op de 1.500 meter van dit seizoen.
De eerste vijf schaatssters kwamen in aanmerking voor een ticket. Joling eindigde als zesde (2.00.23) en De Vries als zevende (2.00.27).

'Wat ben ik aan het doen?'

Joling kwam dertien honderdste tekort. "Ik was veel te veel aan het racen tegen Linda, waardoor ik technisch ook niet goed reed. Ik reed niet m'n eigen wedstrijd. Ik dacht onderweg ook nog: Wat ben ik aan het doen? Ik was ook helemaal naar de klote na de finish. Dat ben je natuurlijk altijd. Maar nu op een andere manier."
Er is nog een kans dat Joling de eerste wereldbekerwedstrijd op de 1.500 meter in het Chinese Harbin mag rijden. Jorien ter Mors, die vandaag de 1.500 meter won, laat die eerste wedstrijd mogelijk schieten, meldt de NOS.

'Best oké'

De Vries moest op haar beurt in een rechtstreeks duel een honderdste van een seconde toegeven op Joling.
"Tuurlijk is het jammer dat ik me er niet tussen heb gereden. Maar ik heb wel m'n eigen race kunnen rijden. Ik heb in het voorseizoen nog niet zo hard gereden, dus wat dat betreft was het best oké. Richting morgen was het fijner geweest als ik met wel had geplaatst", verklaart De Vries.
Elma de Vries uit Meppel eindigde op de achttiende plaats met een tijd van 2.03.57.
Jorien ter Mors won de afstand in een nieuw baanrecord (1.58.54). Ze versloeg in een onderling duel Ireen Wust (1.58.94).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.