Drentse jongeren gaan de strijd aan met Statenleden

ASSEN - Vanuit de hele provincie kwamen vandaag scholieren naar het provinciehuis in Assen, om met Statenleden in debat te gaan. Het Nationaal Jeugddebat Drenthe is de voorronde voor het Nationaal Jeugddebat.
De veertig scholieren verdiepten zich in verschillende fracties in onderwerpen zoals milieu, gezondheid en leegstand in Drenthe. Per fractie werd een voorstel gepresenteerd aan drie aanwezige Statenlieden. Vervolgens gingen zij met de scholieren in debat.
Volgens Statenlid Rudolf Bosch (PvdA) was het een inspirerende ervaring. "De betrokkenheid is mooi om te zien en ze komen oprecht met goede ideeën."

Voor iedereen

Voor veel scholieren is het debat dan ook een leuke manier om kennis te maken met de politiek. "Onze docent moedigde ons als vmbo-leerlingen aan om ook mee te doen, omdat veel mensen toch denken dat vmbo'ers dat niet kunnen", vertelt scholiere Tessa Boxem.
Scholieren van alle niveaus konden meedoen aan het jeugddebat.
Nationaal Jeugddebat
In totaal gaan twaalf scholieren uit heel Nederland door naar het Nationaal Jeugddebat in Den Haag. Dat debat is in maart 2017.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.