Raceteam Roelof Waninge trekt Axel Pons aan

MOTORSPORT - Roelof Waninge uit Dwingeloo heeft de Spaanse coureur Axel Pons (25) gecontracteerd voor zijn raceteam in de Moto2.
RW Racing GP komt nu nog uit in de Moto3, maar stapt volgend seizoen over
.
Teammanager Jarno Janssen is blij met de nieuwe aanwinst. "Het voelt als een enorme boost en we zijn klaar voor deze nieuwe uitdaging", zegt hij. "Pons is zowel een ervaren als een getalenteerde coureur en we zijn blij dat we met hem de krachten kunnen bundelen."
Pons begon zijn carrière in de 125cc in 2008. Hij rijdt nu nog voor AGR in de Moto2. De Spanjaard eindigde dit seizoen zeven keer bij de beste tien.

Loi 23e in kwalificatie

In het huidige Moto3-seizoen staan alleen de GP's van Maleisië en Valencia op het programma. Livio Loi kwalificeerde zich vandaag in Maleisie als 23e voor de race van morgen. Voordat de kwalificatie werd stilgelegd door een fikse regenbui had de Belg de twintigste tijd en na de hervatting daalde hij nog een aantal plekken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.