Pijnlijke nederlaag MSC in blessuretijd

VOETBAL – MSC leed een pijnlijke en ook onnodige thuisnederlaag tegen SWZ Sneek. De zondaghoofdklasser verloor gisteravond met 2-3 van de middenmoter uit Friesland. De winnende treffer werd gescoord door Age Hains Boersma, die een vrije bal van Kadir Usta, met zijn hoofd licht van richting veranderde. Door die finishing touch was de bal onhoudbaar voor MSC-keeper Bram Tijink.
Bekijk ook:
1-0
De nummer 12 van de hoofdklasse A kwam na acht minuten op voorsprong door Milan van der Weide. De van Germanicus overgekomen aanvaller scoorde nadat Justin Benjamins zijn inzet gekeerd zag worden door SWZ-doelman Van der Meulen. De thuisclub kreeg kansen op meer. Tot twee keer toe Benjamins en on Jos Fidom hadden de marge op twee moeten brengen, maar verzuimden dit te doen. De Friezen werden twee keer gevaarlijk, maar één keer redde Tijink en één keer behoedde de paal MSC voor de gelijkmaker.
SWZ erop en erover
Die gelijkmaker kwam er wel kort na rust, in een fase waarin SWZ het tempo opvoerde en MSC fout op fout stapelde. Oud-Alcideaan Kadir Usta schoot SWZ naast MSC in de 51e minuut en amper twee minuten later stond het ook al 1-2 via Patrick van der Veen.
Opnieuw Van der Weide
De Meppelers leken geknakt, maar kwamen drie minuten na de 1-2 toch op 2-2. Een fraaie aanval over links via Lennart Nijholt werd door Van der Weide gepromoveerd tot doelpunt.
Drie kansen
MSC ging op zoek naar meer en werd daarvoor bijna beloond, maar Björn Bakker, Alex Zomer en Joël Huiskes (de laatste twee vielen in) zagen hun inzet niet achter Van der Meulen verdwijnen.
Een puntendeling leek in de maak, tot SWZ in blessuretijd nog een vrije bal mocht nemen.
“Het wordt overleven”
MSC-trainer Herman Scherpen was na afloop niet te spreken over het niveauverschil van zijn ploeg in beide helften. “Dat is natuurlijk inherent aan een jonge groep met toch veel spelers die hoofdklassevoetbal nog niet gewend zijn. Toch zullen we die stappen snel moeten maken. Aan de andere kant krijgen we de laatste weken voldoende kansen om te winnen. We zullen rustiger moeten zijn in verdedigend opzicht en zakelijk voor de goal. Het is iedereeen binnen MSC wel duidelijk dat we de punten moeten sprokkelen dit seizoen. We hebben een jasje uitgedaan en dus wordt het toch vooral overleven.”