Verdachte van fatale woningoverval in Gees wil nieuwe rechter

De politie zet de straat af voor onderzoek (Rechten: Van Oost Media)
De politie zet de straat af voor onderzoek (Rechten: Van Oost Media)
GEES - De advocaat van de 27-jarige Amsterdammer die wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale woningoverval in Gees heeft de rechtbank gewraakt.
"De reden hiervan is dat hij de verdediging niet de mogelijkheid heeft gegeven het bezwaar tegen het achterhouden van stukken toe te lichten. Dat is in strijd met de wet", aldus advocaat Michiel Balemans.


Beperking

De verdachte zit in beperking. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. De beperkingen zijn bedoeld om te voorkomen dat een verdachte een onderzoek kan tegenwerken of beïnvloeden. "Ik denk dat het in dit geval ook een tactiek is van de officier van justitie om mijn cliënt in beperking te houden. Ik kan mijn werk zo niet goed uitvoeren", aldus Balemans.
Langer vast
De onderzoeksrechter heeft besloten dat de verdachte negentig dagen langer vast blijft zitten. De beperking is onbepaald. "Dit gaat veel te ver. Zo'n zware maatregel kan je niet onbepaald opleggen", vindt Balemans.

Wrakingskamer

Een wrakingskamer zal het verzoek van advocaat Balemans beoordelen. Wanneer de kamer uitspraak doet is nog niet duidelijk.
Overval
Bij de overval op 30 juni van dit jaar kwam de 69-jarige bewoner Koert Elders om het leven. Drie mannen drongen om half zes 's ochtends de woning van Elders binnen. Ze maakten geld en sieraden buit. Elders raakte bij de overval ernstig gewond en overleed korte tijd later. Zijn vriendin bleef ongedeerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.