Traditionele cd- en platenwinkel houdt stand ondanks online concurrentie

ASSEN - Ze zijn op één hand te tellen in de provincie Drenthe, de ouderwetse cd- en platenwinkels. Assen heeft er nog één. En ondanks de concurrentie op internet, denkt de eigenaar er niet aan om te stoppen.
"Zonder muziek is het toch hartstikke saai. Dan is er niks meer aan", zegt Gertjan Gjealtema van de winkel in warenhuis Vanderveen. Klanten komen vaak met een speciale vraag in de winkel.

Begrafenis

"Je maakt heel bijzondere dingen mee. Soms moet je iets zoeken voor een begrafenis. Dan moet je even extra je best doen om die cd te krijgen. Dat wordt hartstikke gewaardeerd. Het kan ook zijn dat iemand aan de balie staat en in tranen uitbarst als hij of zij een plaat of cd hoort. Dat is voor ons de brandstof, dat je mensen weet te verrassen".

Strijd tegen internet

Gjealtema en zijn collega's moeten het opnemen tegen websites die muziek via internet verkopen en streamen. En dat is best lastig. De winkel moet het vooral hebben van de liefhebbers en mensen die iets speciaals zoeken.
Gjealtema: "Wij gaan altijd op jacht om de lp of cd te pakken te krijgen. Dat wordt enorm gewaardeerd door klanten. We moeten het gevecht aan met het internet. Het gemak van internet is niet uit te vlakken. Toch wij zijn er nog steeds!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.