Filmneven Steenhuis uit Barger-Compascuum halen landelijke tv met eigen serie

BARGER-COMPASCUUM - Van jongs af aan doen ze al niets liever dan met z'n tweeën filmpjes maken: de neven Stijn en Jasper Steenhuis uit Barger-Compascuum.
De twee komen met hun eigengemaakte serie op de landelijke televisie.
Tussen Groningen en Zwolle
wordt zondagavond 4 december uitgezonden op NPO3.

TGEZ

Tussen Groningen en Zwolle, in het kort TGEZ, is een serie gemaakt in opdracht van KRO-NCRV. De twee heren maakten de vierdelige reeks in eerste instantie alleen voor internet, maar vandaag kregen ze de bevestiging vanuit Hilversum dat de eerste aflevering ook op de 'klassieke' beeldbuis wordt uitgezonden.
Lees meer: Jonge filmmakers uit Barger-Compascuum met een missie: Drenthe hipper maken
"Dit is natuurlijk supergaaf", reageert Stijn enthousiast. "We hebben net de hele serie naar Hilversum gestuurd. Dit is een mooi platform om in beeld te komen." In de serie scheuren de twee jonge filmers op een brommer door Drenthe om te onderzoeken hoe ze de provincie hipper kunnen maken, zodat meer jongeren hier blijven plakken.

Daniël Lohues

Ook Daniël Lohues leverde een bijdrage aan de serie. Stijn benaderde de Drentse muzikant op Twitter met het verhaal over hun serie. "Hij is zelf ook pro-Drenthe, dus we dachten: misschien kan hij wat bijdragen."
Lohues was enthousiast en regelde dat de heren instrumentale versies van nummers van zijn laatste album Aosem kregen. Zo komt het nummer Honing regelmatig voorbij.

3LAB

De neven Steenhuis hebben de afgelopen maanden hard gewerkt voor hun serie. Zo probeerden ze onder andere hippe koffie te verkopen in het centrum van Klazienaveen en hielden ze een bootcamp. "Want dat doen alle hippe mensen in het Vondelpark in Amsterdam ook."
De serie wordt in z'n geheel op 3LAB uitgezonden. Dat is een jongerenplatform van de publieke omroep, waar jonge filmmakers de kans hebben om hun gezicht te laten zien. Het programma is een onderdeel van de KRO-NCRV.

En nu?

"Ja, dat was de vraag die wij ons vandaag na het versturen van de serie ook stelden", vertelt Stijn. "We keken elkaar aan en vroegen ons hardop af wat we nu moeten doen." Eén ding staat vast: de filmneven blijven samen films maken. "We wachten ook af wat hieruit gaat komen, wie weet pikken ze ons op", aldus Stijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.