Omwonenden: Investeren in Groningen Airport Eelde

Ruime meerderheid voor investeren in luchthaven Eelde (Rechten: ANP XTRA/Lex van Lieshout)
Ruime meerderheid voor investeren in luchthaven Eelde (Rechten: ANP XTRA/Lex van Lieshout)
ASSEN - Een forse meerderheid van de deelnemers aan een enquête over Groningen Airport Eelde is voor een miljoeneninvestering in de luchthaven.
De aandeelhouders, de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Tynaarlo, Assen en Groningen, hebben
op laten stellen voor de noodlijdende luchthaven: afbouwen, zo laten als het is of de komende tien jaar samen 46 miljoen euro investeren.

Meerderheid is voor investering in luchthaven

De aandeelhouders willen ook de mening van het publiek horen en organiseerden daarom een online enquête. In totaal hebben 2597 mensen het formulier ingevuld. Daarvan zegt 8 procent dat de luchthaven af moet worden gebouwd, 5 procent vindt de luchthaven in zijn huidige vorm prima en 86 procent wil dat er wordt geïnvesteerd.

Uit de regio

Volgens de aandeelhouders komen de reacties uit heel Noord-Nederland, maar zijn het vooral de mensen in de regio die de enquête hebben ingevuld. Argumenten die worden gebruikt zijn onder andere het belang van de luchthaven voor het Noorden en het gemak. Ook reacties als 'geen garantie op succes' en bezwaren tegen milieudruk en geluidsoverlast zijn genoemd.
De uitkomsten worden gebundeld en naar de politiek gestuurd. Zij moeten uiteindelijk in december een definitief besluit nemen over de toekomst van Groningen Airport Eelde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.