Coevorden haalt twee miljoen uit reserves voor Vierkant voor Werk

Coevorden haalt twee miljoen euro uit de reserves (Rechten: pixabay.com)
Coevorden haalt twee miljoen euro uit de reserves (Rechten: pixabay.com)
COEVORDEN - De gemeente Coevorden haalt twee miljoen euro uit de reserves voor het project Vierkant voor Werk. Dat bleek bij de behandeling van de begroting voor volgend jaar door de gemeenteraad.
Alle partijen in de raad onderkennen het belang van het economische project van de gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Hardenberg, de provincie Drenthe en het ministerie van Economische Zaken.
Wel was er vanuit de VVD kritiek op de manier van financieren. "Het is een goed initiatief, maar we vinden het geen correcte manier van begroten om zo'n groot bedrag ineens uit de reserves te halen", vindt fractievoorzitter Laurent Zeegers.

Vaagheid

De VVD had het beter gevonden om eerst een deel van het geld beschikbaar te stellen. Vooral omdat er volgens een aantal partijen nog de nodige vaagheid is rond het project, dat de economie in het gebied een impuls moet geven. "Het klinkt allemaal heel mooi, maar komt het ook uit", zo vroeg Janny IJpma van D66 zich af.
Wethouder Jan Zwiers maakt zich daar geen zorgen over. "Ik snap het ongeduld van de raad, maar het is een groot en meerjarig project. Dat moet even op stoom komen. Daar zijn we nu goed mee bezig. Er is net een 'program board' aangesteld, een soort directie. Ik verwacht dat in januari de eerste concrete projecten naar buiten komen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.