Meppeler genomineerd voor nationale onderwijsprijs

Herman Langhorst (Rechten: stichting PCBO)
Herman Langhorst (Rechten: stichting PCBO)
MEPPEL - Voorzitter Herman Langhorst van de protestants christelijke basisonderwijsstichting PCBO in Meppel is genomineerd voor een landelijke onderwijsprijs.
Het gaat om een prijs van het Mensa Fonds. Dit fonds zet zich in voor hoogbegaafden.
Langhorst introduceerde vijf jaar geleden het initiatief voor Kwadraat. Dat is passend onderwijs voor zeer intelligente kinderen. Die krijgen op school extra aandacht om verveling, perfectionisme, faalangst en onzekerheid geen kans te geven.

Erkenning

De nominatie is een grote verrassing voor Langhorst. "Het is een erkenning voor wat we met elkaar hebben bereikt in Drenthe. We zijn aantal jaren geleden in Meppel begonnen met wat hoogbegaafden nodig hebben. Ook die kinderen hebben hulp nodig", aldus Langhorst.

Leren

De kinderen krijgen projecten waar ze bij moeten nadenken. "Ze krijgen bijvoorbeeld Chinees. We leren ze hoe ze moeten leren, want dat weten ze vaak niet, omdat alles ze zo gemakkelijk afgaat", vertelt de genomineerde Langhorst.
Volgende week zaterdag wordt bekend of hij de prijs heeft gewonnen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.