ACV koploper af na onnodige nederlaag

VOETBAL - Door een 0-1 nederlaag tegen SDC Putten is ACV de koppositie in de Hoofdklasse B kwijtgeraakt. De Assenaren hadden een groot veldoverwicht tegen de middenmoter en creëerden ook kansen, maar liepen na ruim tachtig minuten spelen tegen een onverwachte tegentreffer aan.
bekijk hier:
Het was aanvoerder Justin van Groen die namens SDC Putten een toegekende penalty benutte, na een overtreding van Thomas Metzemaekers op Jurian van den Brink.

Veldoverwicht levert niets op

ACV zette de tegenstander vanaf het begin onder druk en kreeg al na vier minuten de eerste kans. De kopbal van rechter verdediger Daan Smit ketste echter af op de lat. De vele corners die daarna volgden leverde de thuisclub ook geen doelpunt op. Ook Erik Eleveld had met een vrije trap geen succes. Arjen Hagenauw, die na een afwezigheid van vijf weken blessureleed weer voor het eerst in de basis stond, was kort voor de rust nog wel dicht bij een doelpunt. Maar zijn inzet, op aangeven van Daan Smit, werd gepareerd door keeper Manuel Hoogewoning. Zelfs linker verdediger en aanvoerder Guus de Vries kreeg de bal van dichtbij niet in het doel, zodat beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

Strafschop beslissend

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. ACV ging op jacht naar de openingsgoal en kreeg daarvoor ook de kansen. Willem de Jong zag zijn inzet gekeerd door keeper Hoogewoning, Jonah van der Werf schampte de bal met zijn hoofd na een voorzet van Erik Eleveld en het schot van Arjan Hagenauw ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Pas een kwartier voor tijd kregen de gasten de eerste mogelijkheid, maar het schot van Jerald Reina werd door medespelers gemist waardoor de bal voorlangs ging. Terwijl iedereen rekening hield met een gelijkspel, viel acht minuten voor het einde toch de beslissing in het voordeel van SDC Putten. Nadat invaller Denyal Dzemidzic een grote kans had laten liggen door van dichtbij over de bal te maaien, werd in de counter Jurian van den Brink binnen de zestien meter onderuit gehaald door Thomas Metzemaekers. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door aanvoerder Justin van Groen (0-1).
In totaal zes spelers ontvingen een gele kaart in dit sportieve duel. Bij ACV gingen Willem de Jong, Erik Eleveld en Dennis Molema op de bon. Bij de gasten uit Putten kregen Thomas Amende, Rick van den Brink en Sven Onclin de gele prent.

ACV is koppositie kwijt

Door deze nederlaag is ACV op de ranglijst voorbij gestreeft door DOVO dat met 0-4 won van ASV Dronten. De ploeg uit Veenendaal heeft nu twee punten meer dan de ploeg van Fred de Boer.