Bloemencorso Eelde wil af van oubollige feesttent

Het bloemencorso in Eelde (Rechten: archief RTV Drenthe/Fred van Os)
Het bloemencorso in Eelde (Rechten: archief RTV Drenthe/Fred van Os)
EELDE - Zesendertig jaar lang organiseerde Roelof Boerma de feestweek rond het Bloemencorso in Eelde, maar nu wil de organisatie afscheid van hem nemen.
Jacqueline Haijkens, de nieuwe voorzitter van het corso, wil het feest opfrissen. "De afgelopen tijd hebben we daar met de voorzitters van de verschillende corsowijken over gepraat", aldus Haijkens. Het programma dat Roelof Boerma al jaren verzorgt past daar niet meer bij: "Het is al jaren hetzelfde programma."

Iets nieuws

Het Bloemencorso-bestuur wil nu zelf iets organiseren op het pleintje naast Museum De Buitenplaats, waar de feesttent altijd staat. "Wat dat precies moet worden, weten we nog niet", zegt voorzitter Haijkens. "De overeenkomst met Roelof Boerma moest voor 31 december worden opgezegd, vandaar dat dit nu naar buiten komt."

Onervaren

Roelof Boerma is niet blij met de beslissing, maar heeft alle vertrouwen in een goede afloop: "Het kan dat contract helemaal niet opzeggen, dus het komt vanzelf op zijn besluit terug." De organisatie heeft volgens Boerma weinig ervaring. "Bekende artiesten naar Eelde halen, zoals zij willen, is financieel niet haalbaar", aldus Roelof Boerma.
Het bestuur van het Bloemencorso hoopt voor het eind van dit jaar duidelijkheid te hebben over de situatie rond de feesttent. "Als het contract niet ontbonden kan worden, gaan we natuurlijk gewoon verder met Boerma", aldus Haijkens.

Hele weekend betalen

Het Bloemencorso in Eelde trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar het dorp. Vanaf volgend jaar moeten die bezoekers ook op zaterdag gaan betalen. Haijkens: "Op zaterdag en zondag betalen mensen 3,50 euro per persoon. Een kaartje voor beide dagen kost 5 euro."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.