Autohandelaar Robbin R. uit De Kiel voor de rechter

DE KIEL - De rechtbank in Groningen trekt deze week twee dagen uit voor de rechtszaak tegen de 24-jarige autohandelaar Robbin R. uit de Kiel en zijn familie.
Op 3 juli 2013 deed de politie een inval in een woning aan de Rolderweg in De Kiel en trof onder de woning ruim 1300 planten aan. De bewoners van het pand, de moeder en stiefvader van Robbin R., worden verdacht van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Robbin R. wordt daar niet voor vervolgd.

Op jonge leeftijd bekend

Robbin R. werd bekend toen hij op jonge leeftijd brommobielen ging verkopen. De zaken van de toen 17-jarige R. gingen goed. Hij startte ook een bedrijf dat personenauto's verkocht.
Drie jaar geleden gingen meerdere autobedrijven van R. failliet. Het Openbaar Ministerie verdenkt de familie R. nu van verschillende misdrijven die aan het licht kwamen tijdens het faillissement van het autobedrijf AutoSkala in Assen.
Robbin R. en zijn moeder worden verdacht van faillissementsfraude. De twee zouden onder meer auto’s, brommobielen, paardentrailers en een vorkheftruck aan de failliete boedel hebben onttrokken. Ook zou de administratie niet op orde zijn.

Hypotheek witwassen

De moeder en stiefvader staan verder terecht voor hypotheekfraude en witwassen. De twee zouden met valse gegevens een hypotheek van vierhonderdduizend euro hebben afgesloten en dit geld vervolgens hebben witgewassen. Tegen de twee vordert het Openbaar Ministerie een bedrag van 1.770.000 euro.
Vandaag was de eerste dag van de zaak. De strafeis wordt morgen verwacht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.