Verdachte ontkent bewuste aanrijding in Emmer-Compascuum

De plek van het ongeval afgelopen woensdag (Rechten: Persbureau Meter)
De plek van het ongeval afgelopen woensdag (Rechten: Persbureau Meter)
EMMER-COMPASCUUM - De man die ervan verdacht wordt bewust een dorpsgenoot in Emmer-Compascuum te hebben aangereden, ontkent dit. Dat zegt zijn advocaat Laura Veenstra.
De verdachte, een 45-jarige man uit Emmer-Compascuum, zit sinds woensdagavond vast.
Volgens Veenstra zegt haar cliënt dat hij langs het bedrijf van het slachtoffer reed en dat het slachtoffer naar hem gebaarde. Volgens de verdachte liep het slachtoffer vervolgens naar zijn auto.
Lees meer: Slachtoffer Emmer-Compascuum bewust aangereden
De verdachte zegt dat aanrijding niet bewust was, en dat het slachtoffer juist is gevallen. Dat verhaal staat haaks op het verhaal van de vader van het slachtoffer. Die zegt gezien te hebben dat zijn zoon werd aangereden en vervolgens bij zijn jas is gegrepen en tientallen meters is meegesleurd met de auto.
Lees meer: Vader aangereden zoon: Ik dacht oh God, hij rijdt zo over hem heen
De vader van het slachtoffer vertelt dat zijn zoon gisteravond weer naar huis mocht. "Hij zit aan de zware medicatie", aldus de vader. "Mijn zoon heeft een helse nacht met veel pijn achter de rug."
Eerder vertelde hij al aan RTV Drenthe dat zijn zoon en de verdachte een zakelijk conflict hadden en dat het al langer rommelde tussen de twee. De advocaat van de verdachte wilde daar inhoudelijk niet op in gaan.
Morgen krijgt de verdachte te horen of hij langer vast moet blijven zitten. De politie onderzoekt de zaak op dit moment nog.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.