BSVV laat ZZVV kansloos in bekerduel

VOETBAL - Zaterdag 4e klasser BSVV lijkt in het districtsbekertoernooi weinig ontzag te hebben voor hoger spelende ploegen. Na de 6-2 overwinning in de eerste ronde op Sleen won de ploeg uit Bovensmilde in de tweede ronde op eigen terrein met 5-1 van het één klasse hoger spelende ZZVV uit Zuidwolde.
Bekijk ook:

Veel kansen onbenut

De thuisploeg kende een hele goede start op het zwaar bespeelbare veld. Nadat een schot van Rogier Deelstra nog geblokt werd door een verdediger van ZZVV, was het even later Nico Hoogeveen die de score opende uit en vrije trap (1-0). De gasten probeerden daarna iets terug te doen, maar de inzet van Bas Uiterwijk Winkel ging hoog over het doel. De betere kansen waren echter voor BSVV. Aanvoerder Jordi de Groot miste van dichtbij en Rogier Deelstra kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal na een voorzet van de Groot. En een inzet van Angelo Hummel werd van de doellijn gehaald door een verdediger van de gasten.

Wedstrijd snel beslist

Ook na de rust kende de thuisclub een bliksemstart, want binnen het kwartier scoorden Nico Hoogeveeen (2-0), Kaji Mohammed (3-0) en opnieuw Nico Hoogeveen (4-0) en was de wedstrijd beslist. Ook al konden de gasten halverwege de tweede helft toch nog iets terug doen. Paul Bos scoorde van grote afstand met en fraaie boogbal (4-1). Nadat Jordi de Groot zijn inzet zag afketsen op de paal bepaalde invaller Corné Kuipers de eindstand op 5-1.