'Zo ineens staat die trein voor je neus'

DIPHOORN/WINSUM - Het gaat naar omstandigheden goed met de chauffeur uit Diphoorn - vlak bij Sleen - die afgelopen vrijdag in botsing kwam met een trein in Winsum. Hij is sinds begin deze week weer aan het werk.
"Het is wel wat, wat er gebeurd is afgelopen weekend. Het gaat je niet in de koude kleren zitten", zegt Gert Kiers op Radio Drenthe.
De chauffeur van de melktankwagen zag een aankomende trein over het hoofd bij een onbewaakte spoorwegovergang. Gevolg: een botsing. De trein ontspoorde en achttien mensen raakten gewond.
"Het ging gewoon heel snel. Je bent gewoon aan het werk en dan zo ineens staat die trein voor je neus."

Wonder

Wat er allemaal precies is gebeurd, weet Kiers niet meer. "Ik ben een stukje van de film kwijt. Op een gegeven moment hoorde ik iemand buiten roepen of er nog levenden in de wagen zaten. Gelukkig was dat zo. Toen hebben we samen de deur losgemaakt, zodat ik eruit kon. Maar als je die auto ziet, dat daar iemand levend uit is gekomen, dat is voor mij nog steeds een wonder."
Gevaarlijk vindt Kiers de spoorwegovergang waar het ongeluk gebeurde niet. Hij en zijn collega's komen er wekelijks.

Verdachte

Sinds het ongeluk is de chauffeur uit Diphoorn aangemerkt als verdachte in de zaak.
"Dat wil je niet. Je doet het niet bewust. Het overkomt je. Ik snap het wel, het hoort er allemaal bij. Maar ik vind het niet normaal dat je direct als verdachte wordt aangemerkt. Het is gewoon een ongeluk. Je hebt een trein over het hoofd gezien, je kunt het je niet voorstellen, maar toch", aldus de inwoner van Diphoorn.
Lees meer: Steun voor Drentse vrachtwagenchauffer na aanrijding met trein
Terug naar spoorwegovergang
Vanmiddag is Kiers met zijn vriendin bij de spoorwegovergang geweest waar het ongeluk gebeurde. "Het was voor mij net als anders. De trein kwam er gewoon aan. We hebben gewacht en zijn het spoor overgegaan."

Aan het werk

Afgelopen maandag is Kiers weer aan het werk gegaan, onder begeleiding van een collega. "Ik heb nog spierpijn en ben bont en blauw. Verder gaat het goed. Ik kan lopen en ik kan het werk goed doen. Ik dacht: ik moet zorgen dat ik zo gauw mogelijk weer op die auto kom."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.